Általános infók a tanfolyamról

 

"Szárnypróbálgató siklóernyős tanfolyam"

1 nap, reggel 8-tól este 6-ig tart a kurzus, alapszinten megismerkedünk a felszereléssel, a siklóernyő földi kezelésével, elméleti tudnivalókkal, mint pl. reptechnika, startfajták, aerodinamika, meteorológia. Futáspróbákkal, majd a nap második felében talaj menti siklásokkal a levegőbe emelkedhetsz!!! Jelentkezz barátokkal, ismerőseiddel, csapatban az igazi. Jó buli, mozgás a szabadlevegőn és csapatépítésnek is remek!!! A tanfolyam idejére a teljes felszerelést biztosítjuk: ernyõ, védõ protektoros beülõ, rádió, sisak Amit hozni kell: bakancs, szendvics, ivóvíz, elszántság. :)

Jelentkezés: 70-335-2365 Balázs Róbert oktató vagy hatimotor@gmail.com

 

 

"Siklóernyős alaptanfolyam és Siklóernyős középfokú tanfolyam"

Egy kurzus 8-10 hétvégét vesz igénybe az időjárástól függően.

Fokozatosan haladva először talajmenti gyakorlatokat (ilyenkor a növendék az ernyő kezelését és a különböző startfajtákat gyakorolja), később kisdombos, végül magashegyi startokat gyakorlunk. Az első alkalmakkor a növendékek csak 1-2 méter magasra emelkednek fel, majd fokozatosan haladva egyre magasabb hegyekrõl repülünk. Amikor a startolás és az ernyő irányítása, kezelése  jól megy, akkor lesz lehetőség elsajátítani az úgynevezett lejtőszelezést, melynek segítségével akár több órát is fennmaradhat a növendék a levegőben.

A tanfolyam elsősorban a csörléses repülésre épül, így a növendék már a tanfolyam elején relatíve sok időt tölt a levegőben, mialatt bőven van ideje gyakorolni az ernyő irányítását és a biztonságos repülés elsajátítását.

Mennyi idő alatt lehet megtanulni ?

Általában 10-20 nap alatt, függõen a jelentkező fizikai fittségétől, és  az idõjárástól.


A tanfolyamok igény szerint hétközben és hétvégén egyaránt folynak.


Az elméleti és gyakorlati oktatások helyszíne Szentkirályon van, csoport esetén a növendékek "székhelyén" is.

Kiknek ajánljuk a siklóernyőzést? 

Azoknak, akiknek vágyuk a madarakkal együtt repülni és szeretnék megtanulni a repülés legtermészetesebb és legolcsóbb, családbarát formáját. A felszerelés elfér egy hátizsákban, utazhatunk vele buszon, vonaton. A motoros ernyővel pedig hegyre sem kell elutazni, elég a szomszédos legelőre kimenni és felszállni (a szabályok figyelembe vételével).

HA NEM TUDSZ DÖNTENI, VAGY NEM REPÜLTÉL MÉG ÉS EZ TART VISSZA, AKKOR JELENTKEZZ TANDEMREPÜLÉSRE!!! A 2 SZEMÉLYES SIKLÓERNYŐVEL CSÖRLÉSBŐL VAGY MOTORRAL ÁTÉLHETED A FANTASZTIKUS ÉRZÉST!

A tandemrepülés hozzájárulási költsége 6.000 Ft. (Benzin, ernyő, a repülőszerkezet használati és kopási  költsége)

Jelentkezés : 70-335-2365 Robi